Occasions Vianen

Weinig plaatsen in Nederland zijn door de verkeersinformatie zo bekend geworden als Vianen. Door diverse aanpassingen en uitbreidingen in het wegennet staat knooppunt Vianen al jaren niet meer in de Nationale File Top 10. Maar voor wat betreft de aankoop van een puntgave occasion uit Vianen verdient deze Utrechtse gemeente zeker een topnotering.

Zoek occasions in Vianen

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Accent op woon-werkverkeer

Veel inwoners uit Vianen zijn voor werk en studie aangewezen op omliggende steden in hartje Nederland. Een groot deel van de forenzen maakt gebruik van een eigen auto of auto van de zaak. Je praat in dat geval meestal over comfortabele gezinswagens, ruime SUV’s en stationwagens, grote en luxe leaseauto’s en bedrijfswagens als bus, caddy of pick-up. Niet vreemd dus dat je bij het zoeken op ‘occasion Vianen’ via Gaspedaal.nl in dit genre zo’n breed scala aan tweedehands auto’s van alle bekende merken en modellen tegenkomt. Het occasionaanbod is immers altijd een afspiegeling van de lokale markt. Wat er aan nieuwe auto’s verkocht wordt komt later beschikbaar voor occasionrijders.

Diesel is zo slecht nog niet

Bij alle afwegingen die je moet maken bij het kiezen van de meest geschikte occasion in Vianen is de brandstofsoort een hele belangrijke. Met het oog op het realiseren van de zeer ambitieuze klimaatdoelstellingen van de Nederlandse overheid zou je automatisch je keuze op een elektrische of hybride auto laten vallen. Tweedehands auto’s op benzine en diesel worden met name door de zogenoemde klimaatdrammers in een kwaad daglicht gesteld, maar dat is zeker niet terecht. Uit tal van wetenschappelijke onderzoeken blijkt namelijk dat de nieuwere generatie benzine- en dieselmotoren naar verhouding niet veel vervuilender zijn dan elektrische auto’s en auto’s met een elektrische hulpmotor. Alle modernere auto’s zijn door de fabrikanten voorzien van een uitgekiend en elektronisch geregeld inspuitsysteem. Het verbrandingsproces, waarbij een mengsel van fossiele brandstof met lucht (zuurstof) wordt omgezet in power voor de aandrijving, is door de jaren heen zover geoptimaliseerd dat een gemiddeld verbruik van 1 liter op 20 km al lang geen uitzondering meer is. Dat geldt niet alleen voor de kleine auto’s met lichte motoren, maar ook voor de grotere en zwaardere modellen voorzien van een turbodieselmotor. Investeren in een occasion op diesel is mede door deze ontwikkeling zeker interessant. Zeker als je redelijk wat kilometers maakt.

Bekijk het omslagpunt van occasion Vianen

Zoals er over de milieubelastende aspecten van het rijden in een auto op fossiele brandstof allerlei indianenverhalen de ronde doen, zo is dat ook met het voordeel van rijden op diesel of benzine het geval. In vroegere jaren werd vrij algemeen gesteld dat je sowieso zeker 30.000 km per jaar moest rijden om voordeel te halen uit het rijden op diesel. Dat stamt nog uit de tijd dat het prijsverschil tussen een liter diesel en benzine nog aanzienlijk was. Nu de prijzen tussen beide brandstofsoorten steeds verder naar elkaar zijn gekropen en ook het gemiddeld verbruik bij de nieuwere diesels in lijn ligt met dezelfde types maar dan op benzine, ligt ook het omslagpunt anders en is meer merk- en type-afhankelijk. Er zijn diverse websites waar je in overzichtelijke tabellen kunt zien of jij voor het aantal kilometers die jij per jaar gemiddeld rijdt beter een occasion uit Vianen op diesel of benzine kunt kopen.

 

Zoek occasions in Vianen