Occasions Maarssen

Heel veel wegen leidden naar Rome, maar evenzoveel wegen leidden naar Maarssen. Deze mooie plaats ligt immers in hartje Nederland. Lekker centraal dus en prima bereikbaar vanuit werkelijk alle delen van ons land. Alleen daarom is het zoeken naar een occasion Maarssen een interessante bezigheid. Kijk op Gaspedaal.nl en je ziet dat het aanbod tweedehands auto’s in en om Maarssen groot en divers is.

Zoek occasions in Maarssen

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Auto’s met een groen hart

Of het er werkelijk iets mee te maken heeft is nooit wetenschappelijk onderzocht, maar feit is wel dat er in het zogenoemde Groene Hart opmerkelijk veel hybride en volledig elektrisch aangedreven occasions te koop worden aangeboden. De auto’s met een groen hart zijn binnen dit deel van Nederland, ruwweg in de driehoek Amsterdam-Utrecht-Amersfoort, bijzonder in trek. Het heeft waarschijnlijk alles te maken met de grote verkeersdichtheid en de invloed die dat heeft op de luchtkwaliteit. Als je in zo’n atmosfeer dagelijks woont, werkt en recreëert wil je als automobilist wel kijken naar alternatieven om schoner te rijden. Die extra motivatie leidt tot een levendige handel in jonge occasions met een zogenoemd groen hart.

Occasion Maarssen voor een concurrerende prijs

Doordat er zo opvallend veel tweedehands hybride en elektrische auto’s op de markt komen is er ook in het segment ‘schone en zuinige tweedehands auto’s’ sprake van positieve marktwerking. Zeker nu de autofabrikanten van alle bekende merken haast maken met de productie en levering van hybride en elektrische modellen groeit ook het aantal interessante occasions gestaag. Dat heeft weer positieve consequenties voor iedereen die op zoek is naar een schone, zuinige maar bovenal betaalbare occasion. Als je Gaspedaal.nl regelmatig afstruint zie je als het ware de vraagprijzen dalen. Die tendens zal zich onder auspiciën van de Europese beleidsmakers en onder druk van de klimaatdrammers uit onze samenleving voortzetten. Als koper van een occasion uit Maarssen, Utrecht, Amsterdam, Amersfoort of welke plaats dan ook spin je daar garen bij. Hoe meer nieuwe hybride en elektrische auto’s er bij de fabrikanten van de band rollen en wereldwijd verkocht worden, des te groter wordt ook het aantal jonge of iets oudere tweedehands auto’s met of zonder stekker.

Lithium accu is aandachtspunt

Door de onstuitbare opmars van elektrische auto’s verandert ook de onderhoudshistorie van het Nederlandse wagenpark. Bij elektrische auto’s heb je immers veel minder (motor)onderdelen die terugkerend onderhoud nodig hebben. Dat geldt overigens niet voor bijvoorbeeld de banden en remmen, maar weer wel voor de uitlaat. Het belangrijkste verschil zit ‘m in de feitelijke voedingsbron, de lithium accu. Dit vitale onderdeel herbergt de energie die nodig is om elektrisch te kunnen rijden. De relatief beperkte levensduur van dit vitale, maar oh zo kostbare onderdeel is bij de eerste generatie elektrische auto’s nog een zorgenkind. Het risico dat je kort na aanschaf van een occasion elektrische auto wordt geconfronteerd met de zeer dure vervanging van de accu, wordt ingeperkt door bijvoorbeeld leaseconstructies waarbij je de accu feitelijk in bruikleen hebt. In de leasekosten zit het vervangen van de accu inbegrepen. Ook wordt er door de knappe koppen in de auto - industrie keihard gewerkt aan de ontwikkeling van lichtere en nog beter e accu’s met een lange levensduur en die ook tijdens het rijden worden opgeladen. Daarmee verhoogt de actieradius, vermindert de laadtijd en wordt ook de levensduur van de accu’s aanmerkelijk langer. Sta je voor de aanschaf van een occasion Maarssen en overweeg je om volledig elektrisch te gaan rijden, check dan zeker hoe het met de stroomvoorziening van je beoogde aankoop is gesteld.

Zoek occasions in Maarssen

Op zoek naar een occasion in een nabijgelegen plaats?

Almere
Amersfoort
Amsterdam
Breukelen
Mijdrecht