NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Oldsmobile Occasions

31 occasions gevonden

Oldsmobile is een van de oudste autofabrikanten uit de Verenigde Staten. Het merk heeft sinds het einde van de 19e eeuw tot en met 2004 miljoenen auto's gebouwd, waarvan een groot deel onder de koepel van General Motors. In die tijd heeft Oldsmobile meerdere vooruitstrevende technieken geïntroduceerd die nog steeds gebruikt worden. De auto's van Oldsmobile combineren performance en stijl met luxe en comfort. Ontdek op Gaspedaal.nl meer over Oldsmobile occasions.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Oldsmobile

Oldsmobile wordt opgericht in 1897 door een motorbouwer genaamd Ransom E. Olds. Het merk begint al snel auto's te produceren en wordt in 1908 overgenomen door het concern General Motors (GM). Aanvankelijk richt Oldsmobile zich op het bouwen van zeer luxe auto's, maar naarmate meer merken onder de paraplu van GM vallen, komt de focus te liggen op mensen met middeninkomens. In de line-up van GM staat Oldsmobile boven Chevrolet en Pontiac, maar onder Buick en Cadillac. Het merk is tot de jaren '90 zeer succesvol en bouwt tot de ontbinding in 2004 liefst 35 miljoen auto's.

Oldsmobile occasionsHet automerk Oldsmobile mag dan sinds 2004 niet meer bestaan, het nalatenschap is tot de dag van vandaag op straat terug te zien. Oldsmobile heeft met meerdere zaken gepionierd, zoals het introduceren van de automatische versnellingsbak in een massaproductie-auto en het gebruiken van chroom in het design. Oldsmobile heeft in haar hoogtijdagen zelfs jaren de best verkochte auto van de Verenigde Staten gehad in de vorm van de Cutlass. Hoewel het merk nauwelijks in Nederland is verkocht, is er op Gaspedaal.nl een select aantal Oldsmobile occasions te vinden. Hieronder een overzicht van de modellen.  • Oldsmobile 88: De 88 is een grote personenauto die over tien generaties gebouwd wordt tussen 1949 en 1999. In die tijd verschijnt de 88 als coupé, cabriolet, sedan en stationwagon. Aanvankelijk alleen verkrijgbaar met V8-motoren, vanaf 1977 ook met V6-motoren. De V8 verdwijnt uit de 88 in 1986. Er komen ook variaties op de 88, zoals de Delta 88.


  • Oldsmobile 98: De 98 staat, zoals de naam doet vermoeden, boven de 88 en is van 1941 tot en met 1996 het vlaggenschip van Oldsmobile. De 98 is verkrijgbaar als coupé, cabriolet en sedan, en heeft tot en met de negende generatie louter V8-motoren. Vanaf 1985 kun je de 98 alleen krijgen met V6-motoren.


  • Oldsmobile Custom Cruiser: De Custom Cruiser is een vijfdeurs stationwagon die van 1971 tot en met 1992 is gebouwd. In die tijd kun je de auto alleen krijgen met V8-motoren.


  • Oldsmobile Cutlass: De Cutlass verschijnt in zijn loopbaan van 1961 tot en met 1999 in verschillende soorten en maten. Hij begint zijn leven als compacte, sportieve personenauto en is later een middenklasse model. Ook is de Cutlass een tijd een zogeheten 'personal luxury car'. De populaire Oldsmobile vormt tevens de basis voor andere modellen zoals de Cutlass Supreme en Cutlass Cruiser.


  • Oldsmobile Starfire: De Starfire staat bekend om zijn luxe uitrusting en fraaie design. Het model wordt geproduceerd van 1961 tot en met 1980 eerst als coupé en cabriolet, maar voor de tweede generatie als tweedeurs hatchback.


  • Oldsmobile Toronado: De Oldsmobile Toronado wordt gekenmerkt door zijn opmerkelijke design. De Toronado is altijd een tweedeurs coupé en heeft tot tot 1985 V8-motoren, daarna kun je hem alleen krijgen met V6-motoren. Er zijn vier generaties van de Toronado, die van 1965 tot en met 1992 wordt gebouwd.


  • Oldsmobile Vista Cruiser: De Vista Cruiser is een middelgrote stationwagon die van 1964 tot en met 1977 over drie generaties wordt gebouwd. In die periode wordt de Oldsmobile uitsluitend geleverd met V8-motoren.
Prijs Oldsmobile occasionsDe prijs van Oldsmobile occasions is redelijk vergelijkbaar met die van andere Amerikaanse klassiekers. Een Oldsmobile kan een redelijk toegankelijke occasion zijn; je kunt een flink aantal modellen vinden voor minder dan 20.000 euro. Afhankelijk van de staat van de auto, het bouwjaar en de uitvoering kan de prijs behoorlijk oplopen. Speciale exemplaren die in uitmuntende staat verkeren, kunnen een prijs hebben van richting de 100.000 euro.