McLaren Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
42 resultaten

Tweedehands McLaren

De kans dat je op de Nederlandse wegen wordt aangereden door een McLaren is klein. Heel klein zelfs. Het befaamde Britse sportautomerk ontleent zijn grote naamsbekendheid dan ook vooral aan het gelijknamige Formule I – raceteam. Het Britse Formule 1 team McLaren werd in 1963 opgericht door de Nieuw-Zeelander Bruce McLaren als Bruce McLaren Motor Racing. De techniek uit de racerij wordt toegepast in de exclusieve sportwagens. Voor de aanschaf van een occasion McLaren moet je diep in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat.

McLaren

Op Gaspedaal.nl zoeken naar een occasion McLaren is likkebaarden voor iedere sportieve autoliefhebber. De oplages van de nieuwe modellen van de Britse autofabrikant zijn laag en dat is terug te zien in het beperkte aanbod occasions. De McLarens zijn dan ook slechts voor een relatief kleine groep gefortuneerde mensen te betalen. Bij een instapmodel praat je al snel over bedragen boven de € 300.000,- oplopend tot bedragen met zes nullen. Zo’n speeltje zet je als Jan met de pet niet zomaar op je verlanglijstje. Maar er bij wegdromen kan natuurlijk geen kwaad.

Beperkt aanbod in modellen

De exclusiviteit van het merk McLaren is niet alleen terug te zien in de kleine hoeveelheid auto’s die jaarlijks van de band rolt, maar ook in het beperkt aantal modellen. De 540C, 570S, 650S, 675LT en 720 S zijn stuk voor stuk super sportieve coupéuitvoeringen. De fabrikant heeft blijkbaar grootse plannen, want voor 2025 staan er maar liefst 18 nieuwe of vernieuwde modellen gepland. De productie wordt opgevoerd naar 6.000 nieuwe McLaren’s per jaar. Dat betekent dat er ook steeds meer occasion McLaren’s op de markt zullen komen. Met name uit de periode (vanaf 1999) toen McLaren in samenwerking met DaimlerChrysler de SLR op de markt bracht. Mooie ontwikkelingen voor iedere autoliefhebber die opgewonden raakt van dit zeer luxe segment supersnelle, fraai gestileerde bolides. Bij de dealer komen met regelmaat interessante occasions voorbij, maar dat is ook bij autobedrijven elders in het land het geval.

Ruim baan voor ‘groene’ occasion McLaren

Het klinkt een beetje onwezenlijk. Een sportwagen die we vrijwel uitsluitend kennen in de uitvoeringen met superkrachtige turbomotoren, waarbij rekening gehouden wordt met het sterk terugdringen van de CO2-uitstoot. Toch is dat wat er bij McLaren gebeurt. Met de introductie van P1 hypercar bindt McLaren de strijd aan met de Ferrari LaFerrari en de Porsche 918 Spyder. De range nieuwe modellen die McLaren de komende jaren lanceert zullen allemaal voorzien zijn van hybride-aandrijving. Dus ook binnen een vriendenkring met fanatieke milieuactivisten kun je prima voor de dag komen met een McLaren occasion. Dat je daarin rijdt voor het extreme acceleratievermogen en de fabelachtige prestaties op topsnelheid hoeft immers niemand te weten.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.