Een auto met turbo biedt je veel voordelen!

Een turbo zorgt ervoor dat je motor beter presteert bij een dezelfde cilinderinhoud. Door turbo krijgt de motor meer lucht. Hierdoor kan de brandstof volledig verbranden. Een sprintje bij groen licht, een wedstrijdje optrekken; een auto met turbo is leuk én handig! Op Gaspedaal.nl vind je een groot aanbod aan tweedehands auto’s met en zonder turbo. Begin vandaag nog je zoektocht naar een occasion turbo, de keuze is reuze!

Occasions met turbo

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Op Gaspedaal.nl heb je ruime keuze uit auto’s van alle merken en alle modellen. Natuurlijk kun je daarbij ook kiezen voor auto’s met turbo. Denk bijvoorbeeld eens aan een stadsauto. Zo’n auto met beperkte afmetingen is vooral handig bij het inparkeren, maar vaak hebben ze niet zoveel power. Want een zwaardere motor zorgt voor een ander energielabel, terwijl groen, duurzaam en zuinig tegenwoordig juist de trend is.

Foefjes voor langere levensduur

Om gebrek aan power op te vangen gebruiken autofabrikanten steeds vaker drukvulling. Met behulp van turbo halen ze uit motoren met een kleiner volume toch genoeg vermogen. Gevolg is wel dat zo’n kleine motor meer belast wordt. Probeer korte ritten, vooral na een koude start, daarom te voorkomen. Rijd rustig weg in plaats van de motor stationair warm te laten draaien. Door het rijden warmt de motor sneller op, waardoor hij minder slijt. Na zo’n 10 tot 15 kilometer rijden is je motor op temperatuur en klaar om te presteren. Houd bij het rijden in je occasion met turbo rekening met deze zaken, want een auto gaat vaak zo lang mee als dat de motor het volhoudt.

De voordelen van een occasion turbo

Vergeleken met een auto zonder turbo levert een occasion met turbo veel voordelen. Zo is de verhouding tussen het gewicht en het vermogen van een turbomotor gunstiger. Met een turbo is het mogelijk om relatief veel vermogen uit een relatief kleine motor te halen. Zeker over langere afstanden verbruikt een auto met turbomotor minder brandstof. Een turbomotor maakt minder geluid dan een motor zonder. Ook werkt de turbo als een extra uitlaatdemper. Nieuwere leaseauto’s hebben tegenwoordig veelal een turbomotor. Denk bijvoorbeeld aan de Opel Adam, Renault Mégane Turbo, Opel Insignia en Audi SQ7. Die laatste heeft trouwens twee reguliere turbo’s plus een elektrische compressor. De compressor stuwt lucht in de cilinders terwijl de turbo’s nog op gang komen. Ook duurdere merken zwichten voor de voordelen van een turbo. Alleen Mazda nog niet, die blijft zijn atmosferische motorblokken trouw.

Wil je een tweedehands auto met turbo kopen? Begin dan je zoektocht op Gaspedaal.nl. Met duizenden auto’s vind je op deze autosite het grootste aanbod Nederlandse auto's. Gaspedaal.nl combineert namelijk het aanbod van meerdere autowebsites. Dit aanbod wordt ontdubbeld getoond. Veel succes met je zoektocht!

Occasions met turbo