Wat heeft een occasion tot € 20.000,- te bieden?

Als je op zoek gaat naar een andere auto is met name het te besteden budget een belangrijk uitgangspunt. Met een minimaal budget zoeken naar jonge, luxe en dus kostbare merken en modellen heeft immers niet veel zin. Gaspedaal.nl adviseert om vooraf voor jezelf een aantal criteria op een lijstje te zetten waaraan de volgende tweedehands auto moet voldoen en wat dat grapje maximaal mag kosten. Dat maakt gericht speuren een stuk eenvoudiger. Wat kun je bijvoorbeeld verwachten van een occasion tot € 20.000,-?

Occasions tot 20.000 euro

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Verlanglijstje om af te vinken

Feitelijk heeft het aankoopproces van een occasion tot € 20.000,- veel weg van het alom bekende verlanglijstje voor Sint-Nicolaas. Je zet bovenaan dat lijstje wat je het meest belangrijk vindt en werk dat lijstje met persoonlijke wensen in volgorde van belangrijkheid verder uit. Zo komen de prioriteiten automatisch als eerste aan de orde en blijken ook de voor jou minder belangrijke dingen op of aan je beoogde aankoop aanwezig te zijn dan is dat mooi meegenomen. Je weet tijdens het shoppen voor een puike occasion vooraf wat je te besteden hebt en zal daar jouw wensenpakket op aan moeten passen. Een budget van € 20.000,- is een aanzienlijk bedrag, maar je zult toch bepaalde keuzes moet maken om qua kosten niet buiten je boekje te gaan.

Begin bij de basis

Een andere auto kopen is een bijzondere gebeurtenis en daar moet je voldoende tijd en aandacht aan besteden. Begin je zoektocht bij de basis en werk vervolgens stap voor stap en in de goede volgorde naar de daadwerkelijke aankoop toe. De basis vormt het merk en type auto dat jou het meest aanspreekt. Stap 2 zijn de meest elementaire zaken die op en aan je volgende auto moeten zitten. Denk aan het type motor, benzine, diesel, hybride of elektrische aandrijving, driedeurs of vijfdeurs, automaat of handgeschakeld en ga zo maar door. Pas als je deze hoofdpunten hebt bepaald daal je af naar het niveau van de extra opties, zoals centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare ramen, lichtmetalen velgen, brede banden, bumpers en buitenspiegels in de carrosseriekleur, trekhaak, navigatiesysteem, airco, dakdragers, sportstuur, sportstoelen etc. etc. Bezuinig niet op een goede basis om geld over te houden voor talloze extra’s. Daar krijg je achteraf namelijk spijt van. Vergelijk het met de aanschaf van een mooi maatkostuum. Je koopt dan toch ook niet eerst een stropdas om daar later het kostuum op aan te passen? Bij het afvinken van je verlanglijstje kom je er snel genoeg achter dat een bedrag van € 20.000 sneller is uitgegeven dan je denkt.

Occasion tot € 20.000

Stel, je koopt een Renault Captur van 4 jaar oud. De auto is voorzien van een luxe optiepakket en past binnen je budget van € 20.000,-. Er staan echter al wel bijna 200.000 kilometers op de teller. Bovendien ligt er een dieselmotor en handgeschakelde versnellingsbak in. Naast de auto die je hebt gekocht stond in de showroom ook een Renault Captur van 2 jaar oud. Voorzien van een zuinige benzinemotor en automaat. Met de auto is amper 40.000 km gereden en ziet er als nieuw uit. Het enige minpunt is dat er veel minder luxe extra’s aan deze vrijwel even dure auto zitten. Het is een gewetensvraag en je kunt je aankoop toch niet meer terugdraaien, maar je moet je afvragen of je wel de juiste keuze hebt gemaakt. Zoveel mensen, zoveel wensen en dat is maar goed ook. Belangrijkste is dat je zelf happy bent met de occasion tot €20.000,- waar je uiteindelijk de showroom mee uitrijdt.

Occasions tot 20.000 euro