NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Buick Occasions

39 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Over Buick auto's

Buick is een merk dat onderdeel uitmaakt van GM, General Motors, uit de Verenigde Staten. Dit merk richtte zich in het verleden vooral op het ontwerpen en vervaardigen van voertuigen die vallen in de hogere middenklasse. Buick heeft een rijk verleden wanneer we kijken naar de cabrio's, de combi's, de coupés en de ruime sedans die door het merk op de markt werden gepresenteerd. Het merk is, met de oprichting in het jaar 1903, dan ook het oudste automerk van Amerika. De stijgende olieprijzen en de groter groeiende concurrentie hebben ervoor gezorgd dat er minder voertuigen uit de hogere middenklasse werden aangeschaft, waardoor Buick zich later ook is gaan richten op het vervaardigen van voertuigen die in de lagere klassen vallen.

Europese importwagens van Buick

In de jaren voorafgaande het jaar 1996 was de productie van de Buick modellen voor de Europese markt in handen van het merk Opel, dat een dochteronderneming van General Motors is. De Amerikaanse gigant koos er weer voor om sportmodellen van het Duitse label te kopen en deze op de Amerikaanse markt te plaatsen onder merknaam Buick. De tweedehands Opel GT is hier een voorbeeld van. Na het presenteren van de modellen uit de hoge middelklasse en de diverse lagere klassen werd het voor Buick tijd om weer met iets nieuws te komen. Dit werden de MPV's en de SUV's. Deze werden aanvankelijk alleen voor de Amerikaanse markt geproduceerd, maar uiteindelijk werden deze modellen ook naar de Europese markt gebracht.

Buick modellen blijven lang in productie

Wanneer je via Gaspedaal.nl opzoek gaat naar de beschikbare tweedehands Buick modellen, dan kom je veel dezelfde namen tegen. Dit heeft te maken met het feit dat de modelnamen altijd erg lang aangehouden werden in het verleden. Zo zijn er modellen die al in de jaren veertig van de vorige eeuw voor het eerst verschenen en die vijftig jaar later nog steeds werden gemaakt. Hierdoor heb je onder de tweedehands Buick modellen altijd een goede keuze aan bouwjaren wanneer je voorkeur uitgaat naar een specifiek Buick model. Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld ook de tweedehands Buick Electra. Deze werd voor het eerst gemaakt in 1959 en voor het laatst in 1990.

De tweedehands Buick LeSabre

Het voordeel van de lang lopende productieperioden is wel dat je veel keuze aan generaties hebt wanneer je een bepaalde tweedehands Buick wilt kopen. Een heel populair model op de tweedehands markt is bijvoorbeeld de Buick LeSabre. Deze is te vinden vanaf bouwjaar 1959, maar de nieuwste Buick LeSabre occasions komen uit bouwjaar 2005.