Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
166968 resultaten

Automaat occasions

Een automaat als occasion? Neem nou al die vooroordelen over het kiezen voor een automaat als occasion. Velen vinden een auto zonder schakelbak suf en truttig. Maar waarom denk je dat ze in een moderne landen als Amerika en Japan vrijwel uitsluitend in automaat auto’s rondrijden? Daar zien ze blijkbaar al langer de vele voordelen van het autorijden zonder schakelen. Bij GasPedaal.nl zien we dat er ook in ons land steeds meer mensen doelbewust naar een automaat occasion zoeken.

Machogedrag en spierballentaal

Het is echt nog niet zo lang geleden dat je maar beter niet in de kroeg of op een verjaardag kon vertellen dat je in een automaat reed. De kans was groot dat je werd uitgelachen en als suf en stoffig werd weggehoond. Een auto met een automatische versnellingsbak was immers voor mietjes, zo vond men. En oh ja, ook voor automobilisten met een lichamelijke beperking was het wel een uitkomst. Gelukkig is er door de jaren heen veel veranderd. Vrijwel alle bekende merken en alle populaire type auto’s zijn tegenwoordig ook als automaat te koop. Sterker nog, de meest luxe auto’s worden vrijwel uitsluitend als automaat geleverd. Het kan verkeren, zei Bredero.

Meer comfort en minder slijtage

Er is ook alle aanleiding om bij de zoektocht naar een goede tweedehands auto voor een automaat te kiezen. Het rijdt immers relaxed als je niet hoeft te schakelen. Zeker in het drukke stadsverkeer of bij filerijden. Naast dat comfort levert automatisch overschakelen ook nog eens een aanzienlijke brandstofbesparing op. Mits je er een niet al te sportieve rijstijl op nahoudt natuurlijk. De moderne techniek van een automaat is zo ontwikkeld dat de aandrijving bij het meest ideale toerental op- of terugschakelt. Dat zorgt naast een lager brandstofgebruik ook voor een ongekend rijcomfort. Bovendien treedt daardoor ook aanzienlijk minder slijtage aan de motor, aandrijving, remmen en banden op. Niet zo vreemd dus eigenlijk dat je nu eerder als suf wordt aangemerkt als je nog niet in een automaat rijdt.

Breed aanbod automaat occasions

Als je gaat zoeken op www.gaspedaal.nl dan kom je tot ontdekking dat er een breed aanbod met automaat occasions is. Ook kleinere en goedkopere modellen zoals de Toyota Auris zijn in de uitvoering met een traploze automaat heel geliefd. Het maakt dergelijke plug-in hybride auto’s zo mogelijk nog zuiniger. Het loont zeker de moeite om serieus te overwegen om voor een tweedehands automaat kiezen. Er zal in ieder geval niemand meer zijn die jou in dat geval nog suf of truttig durft te noemen. Jammer dat Huib van Doorne deze evolutie niet meer mee mag maken. Hij was namens DAF één van de pioniers die in de jaren vijftig de Variomatic ontwikkelde. Deze variabele riemaandrijving was – zeker voor die tijd – revolutionair. Gek eigenlijk dat we deze van oorsprong Nederlandse vinding nu pas echt omarmen. Toegegeven, de automaat auto van nu is in niets meer te vergelijken met de aloude nostalgische DAF Variomatic waar men toen zo trots op was. Maar chauvinistisch als wij zijn voelt de opmars van de automaat toch een beetje als een Nederlands succes.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.