Austin Healey Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
26 resultaten

Tweedehands Austin Healey

Coureur Donald Healey ging een unieke samenwerking aan met Austin en hieruit ontstond de unieke Austin Healey. Voorafgaande aan deze samenwerking werden er al meerdere voertuigen door Donald Healey ontworpen, maar deze konden nooit in grote oplagen worden geproduceerd. Austin Healey heeft uiteindelijk als merk slechts twee decennia bestaan en in deze periode werd het meerdere malen door andere merken verkocht of overgenomen. De Austin Healey is ondanks alles toch altijd herkenbaar gebleven.

De tweedehands Austin Healey 100 en de 100-6

De allereerste tweedehands Austin Healey werd als conceptauto gepresenteerd in London, in 1952. Deze vond de basis in de gebruikte Austin A90. Uiteindelijk werd de Austin A90 echt vervangen door de Austin Healey 100 in het jaar 1953. Deze auto was voorzien van een 90 pk motor en haalde een maximale snelheid van 100 mijlen per uur. Hieruit kwam de naam ook voort. Er werd ook een sportversie gebouwd, de tweedehands 100 S Austin Healey, waarvan er maar 50 gemaakt werden. In 1956 volgde de nieuwere versie, de tweedehands Austin Healey 100-6. In uitstraling zijn beide modellen bijna gelijk, maar de latere versie is wel wat hoekiger en heeft vijf centimeter extra lengte. Ook de motor werd vervangen en er werd voor gezorgd dat er een achterbank in het nieuwe model geplaatst kon worden, zodat ook kinderen konden meerijden in de tweedehands Austin Healey 100-6, met een prestatievermogen van 117 pk.

De tweedehands Austin Healey 3000

In 1959 verscheen de Austin Healey op de markt. Deze kwam ook weer veel overeen met het design van de tweedehands Austin Healey 100-6, maar ook hier werd weer een nieuwe motor ingezet. Als occasions zijn vooral de uitvoeringen zonder achterbank bijzonder populair. Deze uitvoering werd langer gebouwd, namelijk van 1959 tot en met 1967. In totaal verschenen er dan ook meer dan 40.000 exemplaren van op de markt, onder te verdelen in de varianten Mark l, Mark ll en Mark lll. Het meest opvallende was wel dat dit model vanuit de fabriek volledig kaal werd aangeleverd. De koper kon zo zelf de opties voor de uitvoering kiezen en laten doorvoeren.

De vreemde eend in de bijt

De Austin Healey occasions lijken vrijwel allemaal op elkaar. De tweedehands Austin Healey 100, 100-6 en 3000 worden dan ook wel eens liefkozend benoemd als de Big Healeys. Toch is er nog een model en deze kan zeker worden gezien als de vreemde eend in de bijt. Deze worden dan ook niet gezien als eeen van de Big Healeys. Het gaat hier om de tweedehands Austin Healey Sprite, welke voor het eerst op de markt werd gezet in 1958.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.