Bovag occasions via Gaspedaal.nl; keurmerk voor occasions.

Bij het kopen van een occasion verlangen veel kopers naar zekerheid. Een BOVAG occasion op Gaspedaal.nl met het BOVAG keurmerk komt tegemoet aan dat verlangen. Wanneer je namelijk een occasion, voorzien van het BOVAG keurmerk via Gaspedaal.nl koopt, koop je extra zekerheid. De bij de BOVAG aangesloten garages kunnen op hun occasions een garantie geven van 6 tot 24 maanden. Via Gaspedaal.nl worden ruim 75.000 occasions met het BOVAG label aangeboden.

Zoek Bovag occasions

 • € 52.750
  Mercedes-Benz C-klasse - Limousine C 180 Automaat Luxury Line | Advantage Pakket | Sf
  Bouwjaar: 2021, Km.stand: 7.500 km
  Benzine, 1496cc, 125kW, Automaat, Sedan, Zwart, 4-deurs
  Mercedes-Benz-dealer Stern Amersfoort (UT)
  Bron: Dealer Site, AutoTrack, AutoWereld.nl, ROS finance
 • € 24.495
  BMW 2-Serie Active Tourer - 225xe iPerformance | Panoramadak | LED | Park Assist | Zonda
  Bouwjaar: 2017, Km.stand: 36.662 km
  Hybride, 1499cc, Automaat, MPV, Wit, 5-deurs
  Auto Smeeing Soest Soest (UT)
  Bron: Dealer Site, AutoTrack
 • € 8.995
  Alfa Romeo Giulietta - 1.6 JTDm Limited, Navi, clima, cruise
  Bouwjaar: 2013, Km.stand: 139.164 km
  Diesel, 1600cc, 77kW, Handgeschakeld, Hatchback, Zwart, 5-deurs
  Beerzerveld (OV)
  Bron: Dealer Site, AutoTrack, viaBOVAG.nl, AutoWereld.nl, Nederland Mobiel
 • € 54.900
  Audi Q7 - 3.0 TDI Quattro 7 Persoons NP 93K
  Bouwjaar: 2017, Km.stand: 51.022 km
  Diesel, 2967cc, 200kW, Automaat, SUV / Terreinwagen, Zwart, 5-deurs
  Autobedrijf Arjan van Houtum Boekel (NB)
  Bron: Dealer Site, AutoTrack, AutoWereld.nl, Nederland Mobiel
 • € 44.225
  Lexus GS-Serie - 450h President Line | Head Up Display | Mark Levinson | Adap
  Bouwjaar: 2016, Km.stand: 55.305 km
  Hybride, 3456cc, 253kW, Automaat, Sedan, Grijs, 4-deurs
  Louwman Lexus Breda Breda (NB)
  Bron: Dealer Site, AutoTrack, viaBOVAG.nl, AutoWereld.nl, Nederland Mobiel
 • € 62.900
  Volvo XC60 - B5 GT Momentum Exclusive | Panoramadak | Parkeerverwarming |
  Bouwjaar: 2021, Km.stand: 4.200 km
  Benzine, 1969cc, 185kW, Automaat, SUV / Terreinwagen, Grijs, 5-deurs
  Broekhuis Volvo Zeist Huis ter Heide (UT)
  Bron: Dealer Site, AutoTrack, viaBOVAG.nl, AutoWereld.nl, Volvo
  portal-logo
  portal-logo
 • € 18.500
  Volkswagen Tiguan - 1.4 TSI Sport&Style R-line Edition
  Bouwjaar: 2013, Km.stand: 75.150 km
  Benzine, 1390cc, 90kW, Handgeschakeld, SUV / Terreinwagen, Grijs, 5-deurs
  Wezep (GE)
  Bron: Dealer Site, AutoTrack, AutoWereld.nl, Nederland Mobiel
 • € 10.745
  Skoda Yeti - 1.2 TSI Aut. DSG-7 Tour Trekh. Nav. Clim.contr.
  Bouwjaar: 2011, Km.stand: 113.777 km
  Benzine, 1197cc, 77kW, Automaat, SUV / Terreinwagen, Grijs, 5-deurs
  Opel-dealer Stern Groningen (GR)
  Bron: Dealer Site, AutoTrack, viaBOVAG.nl, AutoWereld.nl
 • € 97.950
  Porsche Panamera - 2.9 4 E-Hybrid
  Bouwjaar: 2019, Km.stand: 33.061 km
  Hybride, 2894cc, Automaat, Hatchback, Grijs, 5-deurs
  Breeland Pre-Owned VIERPOLDERS Vierpolders (ZH)
  Bron: Dealer Site, AutoTrack, viaBOVAG.nl, AutoWereld.nl, Nederland Mobiel
 • € 25.950
  Audi Q7 - 3.0 TDI quattro Pro Line S 5+2 Panodak, 7 persoons , Luchtve
  Bouwjaar: 2012, Km.stand: 161.282 km
  Diesel, 2967cc, 180kW, Automaat, SUV / Terreinwagen, Zwart, 5-deurs
  Willems Automobielen Dronten (FL)
  Bron: Dealer Site, AutoTrack, AutoWereld.nl, Nederland Mobiel

 

BOVAG occasiongarantie

Er zijn zo’n 9.000 bedrijven die zijn aangesloten bij de BOVAG, waarvan 6.000 autobedrijf zijn. De BOVAG, de naam staat voor Bond van Automobielhandelaren en Garagehouders, werd in 1930 opgericht en de BOVAG garantie op occasions bestaat al sinds 1965.

Bemiddeling bij geschillen

Belangrijk punt is dat de BOVAG voor de koper van een BOVAG tweedehands auto bemiddelt bij geschillen tussen de koper en de bij de BOVAG aangesloten leden. Bij het samenstellen van de BOVAG garantievoorwaarden is samengewerkt met de ANWB en de Consumentenbond; organisaties die zich inzetten voor de rechten van de consument en de automobilist. De koper die kiest voor een tweedehands auto op Gaspedaal.nl met BOVAG keurmerk die geleverd is door een bij de BOVAG aangesloten garage, weet zich verzekerd van de deskundigheid van deze consumentenorganisaties.

40-punten check

De controle van de staat van de BOVAG occasion vindt plaats aan de hand van de optionele zogeheten 40-punten check. Onder die 40 punten vallen meer vanzelfsprekende zaken zoals de controle op de aanwezigheid van de instructie-, en onderhoudsboekjes maar ook de controle op de vervanging van de distributieriem, vaak een kostbare aangelegenheid, maakt onderdeel uit van de check. Verder worden bijvoorbeeld ook de motor, de aandrijflijn alsmede de remblokken en remslangen gecontroleerd op de staat en eventuele lekkages.

Terugroepactie

De 40-puntencheck behelst ook de controle op uitstaande terugroepacties van de fabrikant; mocht er door de fabrikant een terugroepactie zijn georganiseerd, vanwege bepaalde defecten, dan wordt er in de database van het RDW gecontroleerd of de betreffende auto de noodzakelijke update of reparatie heeft ondergaan. Tevens worden de onboard computersystemen uitgelezen en gecontroleerd op werking en foutmeldingen. Een onderdeel van de check is ook de proefrit, waarbij tevens de motor, aandrijflijn, remmen, stuurinrichting en wielophanging worden getest op werking en bijgeluiden. Een controle op de staat en spanning van de V-snaren en multiriemen, alsmede de staat van de slangen en slangenklemmen maakt evengoed deel uit van de 40-punten check net als de visuele controle van de staat van het chassis, de bodemplaat en subframes. De staat van de wielophanging, inclusief veren en schokdempers, en de versnellingsbak worden eveneeens gecheckt.

Controle op lekkages

De 40-punten check behelst eveneens de controle op eventuele lekkages van de zijramen en het (optionele) schuifdak of, indien van toepassing, de softtop. Verder worden deuren en achterklep gecontroleerd op werking en afstelling. Hetzelfde geldt voor de sloten, de ruitenwissers-, en bladen, de buitenspiegels en de verlichting rondom.

BOVAG Omruilgarantie

Onderdeel van de BOVAG garantie op een tweedehands auto is ook de BOVAG Omruilgarantie; binnen twee weken en met een maximaal aantal gereden kilometers van 750, is kosteloze omruil naar een ander merk of model occasion mogelijk.

Opties voor nog meer zekerheid

Een mogelijke optie is verder de afleverbeurt; waarbij de koper de garantie heeft dat de eerste 6 maanden (of 6.000 km) onderhoudsvrij kan worden gereden. Het label 100% onderhouden is een teken dat de auto volgens de fabrieksvoorschiften is onderhouden. Overigens is het label 100% onderhouden een initiatief van een onafhankelijke stichting, welke gesteund wordt door de BOVAG.

Dekking van de schade

De garantie dekt de schade die is ontstaan aan onderdelen ten gevolge van normaal gebruik en de kosten voor het herstel zijn geheel voor rekening van de verkoper. De schade die is ontstaan kan alleen geclaimd worden door de koper zelf, dus niet als de auto is doorverkocht. Reparaties of vervanging van onderdelen die bij een normale onderhoudsbeurt worden vervangen vallen niet onder de garantie. Voor het uitvoeren van de reparaties dient altijd contact te worden opgenomen met de verkopende partij en indien het noodzakelijk is kunnen reparaties door een collega BOVAG dealer worden uitgevoerd. De garantie dekt echter niet schade aan banden, het audiosysteem en ruiten alsmede veranderingen aan de auto die na aflevering zijn aangebracht. Mocht er een verschil van mening ontstaan tussen koper en verkoper over bijvoorbeeld de BOVAG-garantie, dan kan de klant een beroep doen op BOVAG Hulp bij Klachten. En uiteindelijk op de Geschillencommissie. De uitspraak van die commissie is bindend en BOVAG draagt zorg voor de nakoming daarvan.

Vervangend vervoer

Tijdens garantiewerkzaamheden kan de eigenaar rekenen op vervangend vervoer. Dat gaat altijd in overleg, maar het is niet perse een vervangende auto; dit kan bijvoorbeeld ook een leenfiets zijn.

Zoek Bovag occasions