Oranje auto occasion kopen

Als je een willekeurig geschiedenisboek over Nederland openslaat lees je dat Nederland en de Oranjes onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dat historisch gegeven wordt uitvergroot en versterkt tijdens alle grote nationale en internationale evenementen en sportwedstrijden waar Nederland of Nederlanders bij betrokken zijn. Denk alleen maar aan Koningsdag en de oranjegekte bij wedstrijden van onze nationale sportteams. Kortom: wij houden van oranje! Maar geldt dat ook voor occasion oranje auto’s?

Zoek oranje occasions

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

Opvallend aanwezig

Sommige geleerden zeggen dat oranje de kleur van twijfelaars is. Zij wijzen in dat verband naar het alom bekende stoplicht. Is het oranje dan krijg je als automobilist immers de keuze om te stoppen of door te rijden. Bij de kleuren rood en groen is die keuze en twijfel er niet. Interessante theorie, maar niet echt iets wat houvast biedt als je voor de aanschaf van een occasion staat. Dan ga je toch echt op de eerste plaats voor het complete plaatje; merk, type, uitstraling, bouwjaar, kilometerstand en eventuele extra opties. Als dan ook de kleur van de auto je aanspreekt maakt dat het hele plaatje compleet. Met een occasion oranje auto val je hoe dan ook op in het verkeer. Zeker omdat veel auto’s om je heen in bedekte (veilige) kleuren als zwart, grijs en antraciet zijn uitgevoerd.

Oranje is een felle en uitgesproken kleur die prima past op sportievere auto’s met een jeugdige en eigenwijze uitstraling. Een leuke striping of in de carrosseriekleur gespoten bumpers en buitenspiegels maakt het plaatje echt compleet.

Occasion oranje auto heeft iets vorstelijk

Ben je er voor jezelf helemaal uit welke occasion het gaat worden en is jouw droomauto oranje van kleur, dan heb je inderdaad een auto die van nature iets vorstelijks heeft. Want laten we eerlijk zijn, als Nederlanders zijn we toch allemaal een beetje trots op ‘ons Oranje’? Oké het is iets anders dan het rijden in de Gouden koets en inderdaad; je oranje Opel Corsa of Ford Ka wordt niet zo luid bejubeld als ons vorstenhuis of onze grote sporthelden.

Maar bij de aanschaf van een occasion mag je gerust met enig chauvinisme en een vleugje nationalisme kijken wat er allemaal te koop is. Kom je dan uiteindelijk uit bij een occasion oranje auto dan is dat prima. Een andere auto kopen heeft ook altijd iets weg van kleur bekennen en daar is helemaal niks mis mee toch? Welke kleur je volgende auto ook heeft, vier je aankoop gerust met zo’n overheerlijke oranje tompouce!

Zoek oranje occasions

Andere kleuren:

Blauwe auto occasion
Groene auto occasion

Rode auto occasion
Roze auto occasion
Zwarte auto occasion