30 augustus 2018

Iphone-gebruiker verkiest uiterlijk boven inhoud

Gaspedaal.nl: iOS-gebruiker zoekt met groter budget naar auto

Wanneer Android-gebruikers naar een auto zoeken, letten ze meer op de prijs dan op het model. Vergeleken met iOS-gebruikers zoeken ze bovendien vaker naar praktische kenmerken als het brandstofverbruik en het aantal deuren en zitplaatsen. De zoektocht naar een occasion van een iOS-gebruiker ziet er anders uit. Zij zijn merkbewust en zoeken daarom eerst op merk en model voordat de prijs een rol speelt. De maximale zoekprijs ligt bij iOS-gebruikers dan ook 22 procent hoger dan bij gebruikers van Android. Dit en meer blijkt uit de statistieken van de app van Gaspedaal.nl.

Groter budget en liefst een automaat

iOS-gebruikers zoeken met een groter budget. De maximale zoekprijs is doorgaans 13.926 euro, 2.500 euro meer dan Android-gebruikers, die gemiddeld 11.387 euro aan een occasion besteden. Kijkend naar transmissie zoekt maar liefst 75 procent van de iOS-gebruikers actief naar een automaat. Android-gebruikers lijken wat zekerder van hun vaardigheden met de versnellingspook: hier zoekt 60 procent actief naar een automaat.

Duitse merken domineren top-10

Volkswagen staat zowel bij Android als bij iOS-gebruikers onbetwist op nummer één. Dat komt niet alleen door de immense populariteit van de Volkswagen Golf, het meest gezochte model op GasPedaal.nl. Ook de Polo en de Passat gooien hoge ogen en worden bij zowel iOS- als Android-gebruikers vaak gezocht.

Tussen alle modellen van Duitse makelij doet de bescheiden Ford Focus het bijzonder goed bij de Android-gebruiker. Met een derde plaats laat de Amerikaanse middenklasser andere populaire modellen als de Volkswagen Polo, Audi A4 en BMW 5-serie achter zich. Bij iOS-gebruikers vind je de Focus pas op de dertiende plek.

Grijs en zwart favoriet

iOS- en Android-gebruikers zoeken met vrijwel evenveel filters, zo’n drie à vier bij een gemiddelde zoekopdracht. Veelgebruikte filters zijn merk, model, prijs, kilometerstand en bouwjaar. Kijkend naar kleur, zijn grijs en zwart verreweg het populairst. Naar gele en paarse auto’s wordt het minst gezocht. iOS-gebruikers zoeken twee keer zo vaak naar auto’s in een specifieke kleur als Android-gebruikers.

Top 10 meest gezochte auto's Android Top 10 meest gezochte auto's iOS
1. Volkswagen Golf 1. Volkswagen Golf
2. BMW 3-serie 2. BMW 3-serie
3. Ford Focus 3. BMW 5-serie
4. Volkswagen Polo 4. Audi A4
5. Audi A4 5. Volkswagen Polo
6. BMW 5-serie 6. Audi A3
7. Opel Astra 7. Mercedes-Benz C-klasse
8. Audi A3 8. BMW 1-serie
9. Volkswagen Passat 9. Audi A6
10. Mercedes-Benz C-klasse 10. Mercedes-Benz E-Klasse

Over GasPedaal.nl

Op Gaspedaal.nl vind je het grootste en meest actuele occasionaanbod van Nederland. Al meer dan 10 jaar heeft Gaspedaal.nl technisch de meest slimme en kwalitatieve zoekmachine. Deze kenmerkt zich door snelheid, volledigheid en toegankelijkheid. Gaspedaal.nl zorgt dagelijks dat het aanbod van ruim 1.900 dealerbedrijven en 21 grote autosites constant vergeleken, verrijkt en snel vindbaar wordt gemaakt. Via desktop, mobiel, nieuwsbrief of app stuurt Gaspedaal.nl miljoenen bezoekers in één klik naar de juiste pagina van de gekozen occasion.