Tweedehands Mini ClubVan

De Mini ClubVan is een opvallend model van Mini, ofwel van de BMW-group. We hebben het zeker niet over een model zoals we eerder hebben gezien van het merk. Voor het eerst in de geschiedenis is er daadwerkelijk een bestelwagen gemaakt van Mini, namelijk de Mini ClubVan. Dit is echt een auto waar je in één oogopslag van houdt, of waar je direct iets tegen hebt. Het is gewoon niet mogelijk om in het midden te blijven. Zo ziet een grote groep de enorme charme van deze Mini ClubVan, maar er zijn ook mensen die de bestelwagen iets weg vinden hebben van een rouwauto. Dit geeft dan ook direct aan wat voor invloed een sterk nieuw model kan hebben; men vindt het supermooi of superlelijk. Een andere mening is er eigenlijk niet.

Van Clubman tot ClubVan

De tweedehands Mini ClubVan wordt vaak gezien als de besteluitvoering van de tweedehands Mini Clubman. In het verleden, tussen de jaren zestig en tachtig van de vorige eeuw, werd er al een Mini Van gemaakt, en ook hier komt inspiratie vandaan. Natuurlijk is er in het design wel één en ander aangepast om er een bestelauto van te maken. Zo is er een plank in de achterkant bevestigd, waardoor er een vlakke vloer ontstaat in het laadgedeelte. De zijruiten achterin zijn verdwenen en vervangen door dichte platen, zodat er van buitenaf niet naar binnen gekeken kan worden. Er is een vangnet in het interieur aangebracht en vanzelfsprekend zijn er maar twee stoelen.

Het kleine deurtje is er nog!

Een mooi stukje karakter in de tweedehands Mini modellen is toch wel het kleine deurtje dat in meerdere modellen is terug te vinden. We hebben het dan over het halve achterportier. Deze is ook in de tweedehands Mini ClubVan behouden gebleven. Je kunt dus gebruik maken van de twee voorportieren, de halve portieren en de achterportieren. Dit is natuurlijk wel prettig als je overal gemakkelijk bij wilt kunnen. De tweedehands Mini ClubVan heeft een totale laadruimte van 860 liter en dit komt overeen met de laadruimte van de tweedehands Citroën Nemo.

De motoren

De motoren zijn afkomstig uit modellen die eerder werden uitgebracht, zoals de Cooper D, de One en de reguliere Cooper. Als je een tweedehands Mini ClubVan wilt kopen, dan kan je gaan voor een 1,6 liter dieselmotor met 112 pk, voor een 1,6 benzinemotor met een vermogen van 122 pk of een 1,6 benzinemotor met een prestatievermogen van 98 pk. Deze laatste is afkomstig uit de Mini One.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.