NL aanbod

EU aanbod

Land Rover Range Rover Occasions

366 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 137 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Land Rover Range Rover

De Land Rover Range Rover wordt nog altijd gezien als hét model dat de SUV geliefd heeft gemaakt, zeker wanneer het gaat om de terreinwagens die kunnen worden ingeschaald onder het luxesegment. De oudste tweedehands Land Rover Range Rover die je op GasPedaal.nl zou kunnen vinden, komt uit 1970. In dat jaar kwam het eerste model de fabriek uit rijden. De terreinwagen werd speciaal ontworpen voor het rijden onder extreme omstandigheden en de Land Rover Range Rover heeft later dan ook bewezen dat de prestaties onder deze omstandigheden daadwerkelijk uitmuntend zijn. Zo werd de Parijs ?Dakar Rally in 1997 gewonnen door een deelnemer die deelnam met een Land Rover Range Rover.

De Range Rover Classic

De eerste generatie van de Land Rover Range Rover kwam in 1970 en werd geproduceerd tot het jaar 1996. Het eerste model Land Rover Range Rover wordt tegenwoordig ook wel de Range Rover Classic genoemd. Er werden door de jaren heen wat aanpassingen in de techniek gemaakt. Wanneer je een tweedehands Land Rover Range Rover uit de eerste generatie koopt, dan heb je de keuze uit een V8 motor met een 4,0 cilinderinhoud en een V8 motor met een 6,0 cilinderinhoud.

De Range Rover P 38

De nieuwe generatie van de Land Rover Range Rover werd al geproduceerd terwijl de eerste generatie ook nog in productie was. Er bestond een overlap van twee jaar. De tweede generatie werd geproduceerd van 1994 tot 2002. In deze periode werd ook de 2,5 liter dieselmotor aan het assortiment toegevoegd. De Land Rover Range Rover occasions uit de tweede generatie, de Range Rover P 38 modellen, werden bij lange na niet zoveel verkocht als de eerste generatie. Dit had vooral te maken met het uiterlijk van de terreinwagen, welke werd omschreven als nogal atypisch. Daarnaast bleek dit model ook wat onderhoudsgevoelig te zijn.

Na 2002

Vanaf 2002 werd er weer een nieuwe generatie gemaakt van de Land Rover Range Rover. Deze modellen zijn in twee varianten uitgebracht, namelijk de Supercharged en de Vogue. Deze tweedehands Land Rover Range Rover modellen zijn uitgevoerd met een 4,4 liter V8-zuigmotor die een prestatievermogen levert van 306 pk, met een 4,2 liter V8-compressor die een prestatievermogen biedt van 396 pk of met een 3,0 liter turbodiesel. Deze laatste levert aanzienlijk minder vermogen, namelijk 177 pk. Deze derde generatie van de Land Rover Range Rover is weer populairder dan de tweede generatie. De aparte vormgeving is dan ook aangepakt voor dit model, evenals de reparatiegevoeligheid.