Private lease occasion of nieuwe auto

Private lease van een occasion of nieuwe auto is steeds meer in opkomst. En dat is niet gek: je hebt geen hoge aanschafkosten en toch ruime keuze uit (nieuwe en gebruikte) auto’s. Maar wat kun je het beste private leasen? Ontdek de voor- en nadelen.

Private lease occasion: hoe werkt het?

Heb je een private lease occasion op het oog of heb je nog helemaal niet gekeken? Bij private lease van een occasion volg je in feite hetzelfde proces als wanneer je een nieuwe auto zou private leasen: je kiest een auto, een leasetermijn en eventuele aanvullende opties en daar rolt een leasecontract uit. De auto samenstellen hoeft niet meer. Je kiest immers uit een aanbod van bestaande auto’s.

Private lease occasion: voor- en nadelen

Is een private lease occasion iets voor jou? Dat hangt er helemaal van af of de voordelen voor jou opwegen tegen de nadelen. Lees ze hieronder.

+ Private lease van een occasion is flexibel

Net als bij andere vormen van lease heb je veel keuze bij het private leasen van een occasion. Er is een gevarieerd aanbod en je kunt kiezen uit verschillende looptijden. Zo kun je perfect balanceren tussen de leasetermijn en het bijbehorende maandbedrag.

+ Een occasion private leasen is goedkoper dan nieuw private leasen

In vergelijking met een nieuwe auto betaal je gemiddeld minder voor de private lease van een occasion. Dat is niet zo gek; een tweedehands auto kopen is immers ook goedkoper.

+ Je private lease occasion wordt snel geleverd

Een occasion hoeft niet meer in de fabriek gemaakt te worden – en dat scheelt logischerwijs tijd. Zo rijd je vaak al binnen drie weken weg in je private lease occasion.

+ Je leaset met dezelfde zekerheid

Private leasen betekent voor een vast maandbedrag rondrijden. Daar zitten je wegenbelasting, verzekering en onderhoud in. Dat je een occasion leaset, verandert daar niets aan.

+ Private lease = geen aankoopbedrag

Een grote reden waarom mensen kiezen voor private lease van een occasion of nieuwe auto is dat ze geen aankoopbedrag hoeven te betalen. Gemiddeld kost een tweedehands auto al snel ruim €20.000. Wanneer je leaset, kun je dat geld in je zak houden.

- Het prijsverschil met nieuw is niet altijd groot

Zeker met de huidige tweedehandsmarkt zul je zien dat het prijsvoordeel van een private lease occasion ten opzichte van nieuw niet enorm is. Toch kan het al snel enkele tientjes per maand schelen. En elk maandelijks tientje is op een contract van vier jaar al €480.

- Je moet het doen met het bestaande aanbod

Als je een auto wilt die niet meer gemaakt hoeft te worden, moet je kiezen uit wat er al is. En dat aanbod varieert. Hoe specifieker je wensen, hoe minder auto’s je hebt om uit te kiezen.

- Lees de kleine lettertjes!

Bij private lease van een occasion kunnen andere voorwaarden in het contract staan dan wanneer je een nieuwe auto leaset. Kijk daarom goed naar deze voorwaarden. Let bijvoorbeeld op de verzekering en of de dekking voldoet aan je wensen.

 

Meer informatie?

Wil je op de hoogte blijven van private lease? Laat hier je e-mailadres achter en wij sturen je het laatste nieuws!