Urgent: zet je website vandaag nog over naar HTTPS

Is jouw website nog niet over naar HTTPS? Het is belangrijk om deze beveiligde verbinding zo snel mogelijk te regelen. Google gaat namelijk vanaf juli 2018 in webbrowser Chrome alle websites die geen veilige HTTPS-verbinding hebben, markeren als onveilig en voorzien van een ‘not secure’ waarschuwing.

Voorkom een daling in de Google ranking

Naast deze veiligheidswaarschuwing gaat Google HTTP-websites lager weergeven in de zoekresultaten. Ook kan Google Analytics het verkeer van de verschillende portals niet meer herleiden. Zo wordt ook de GasPedaal.nl bezoeker gezien als ‘direct verkeer’ in plaats van ‘referral’. Naast al deze gevolgen, is je website daadwerkelijk niet veilig en gevoelig voor hackers.

Hoe weet ik of ik een HTTP of HTTPS website heb?

HTTPS is de standaard voor veilig internet (de S staat voor secure), waarbij verkeer met een zogenoemd ‘SSL-certificaat’ verzonden wordt. Bij gebruik van HTTPS worden alle gegevens versleuteld, waardoor het voor hackers nagenoeg onmogelijk wordt om privacygevoelige informatie te bemachtigen. Je kunt checken of jij een veilige website hebt door naar jouw eigen webpagina te gaan en daar aan het begin van de URL te bekijken of er HTTP of HTTPS voor staat. Vergeet niet om ook te controleren of de detailpagina van de occasions HTTPS voor het domein heeft staan.

Mocht je nog een HTTP-verbinding hebben, merkt de consument hier bijna niets van op GasPedaal.nl. Wel is het zo, dat naast dat je bezoekers jouw website als onbetrouwbaar zien, Google Analytics de kliks anders weergeeft. Bij een HTTP-website staan deze kliks niet meer onder ‘verwijzing’ of ‘referral’, maar komen deze bij ‘direct verkeer’ terecht. Hierdoor kun je minder goed inzien hoeveel verkeer je van GasPedaal.nl hebt ontvangen. Bij een HTTPS-verbinding heb je hier geen last van.

Hoe kom ik aan een HTTPS-verbinding?

Het enige wat je nodig hebt om jouw website veilig te maken is een SSL-certificaat. Deze kun je aanvragen bij je webbouwer of hosting provider. Mocht je meer willen weten over de update van Google Chrome, lees er meer over in dit artikel. Heb je vragen over de weergave van de kliks in Google Analytics, dan kun je vanzelfsprekend altijd contact opnemen met je accountmanager.

Team GasPedaal.nl