Tweedehands Ford USA Cougar

De Ford USA Cougar wordt vaker verward met de gewone Ford Cougar, maar er is een duidelijk verschil. De tweedehands Ford USA Cougar is de oorspronkelijke uitvoering die speciaal voor de Amerikaanse markt werd ontworpen. Deze werd voor het eerst gemaakt in de jaren zestig. De gewone Ford Cougar is de versie die speciaal werd aangepast om gepresenteerd te worden op de Europese markt. Deze versie is dan ook op bepaalde punten anders. Daarnaast is het zo dat de Europese versie pas werd gemaakt vanaf de laatste bouwserie. Uiteindelijk werd deze versie maar drie jaar lang geproduceerd in verband met sterk tegenvallende verkoopcijfers.

De Ford USA Cougar en de Mercury Cougar

Mercury is een dochteronderneming van Ford en onder deze naam werd de Cougar aanvankelijk op de markt gebracht. Al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw was de Cougar onder merknaam Mercury een populaire auto onder de Amerikanen. Uiteindelijk besloot Ford om er ook een Europese versie van te maken en deze verscheen onder de eigen merknaam, Ford. De allereerste Ford USA Cougar modellen waren al bijzonder lang, zeker vergeleken met andere modellen op de markt. De coupé en cabriolet modellen hadden makkelijk de lengte van een ruime 5,5 meter in de jaren zeventig. Uiteindelijk werd het model in de jaren tachtig aangepast en ook de lengte werd hierbij sterk ingekort. Vervolgens werden er combi’s en sedans gemaakt van de Ford USA Cougar.

Geïnspireerd door de Ford Mondeo

Door de jaren heen begon het steeds meer tot het Amerikaanse merk door te dringen dat de wensen en eisen betreffende het design veranderden en hierdoor werd uiteindelijk besloten om de Ford USA Cougar een heel ander uiterlijk te geven. Deze versie verscheen ook in Europa. Sterker nog, we hebben het hier over de versie die in de Ford fabriek van België werd gemaakt in plaats van die in de Verenigde Staten. In 1993 kwamen de eerste combi en sedan modellen uit deze fabriek rollen en deze hadden een design dat erg leek op die van de tweedehands Ford Mondeo. Deze modellen sloegen dan ook beter aan.

Motoruitvoeringen

De tweedehands Ford USA Cougar werd uiteindelijk gemaakt tot het jaar 2002. De basis uitvoeringen zijn voorzien van een 2,0l 4-cilindermotor met een vermogen van 130 pk. Daarnaast is er ook een 2,5l V6 motor gebruikt die een vermogen kan leveren van 170 pk. De snelste tweedehands Ford USA Cougar haalt een maximale snelheid van 225 km/u.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.