Zwarte auto occasion kopen

Als de nachtburgemeester van Rotterdam, dichter en schrijver Jules Deelder het zegt moet er wel een kern van waarheid in zitten. Op de hem zo kenmerkende manier oreerde Deelder in een reclame voor een bepaald wasmiddel dat ‘wat zwart is zwart moet blijven.’ Wij van Gaspedaal.nl sluiten ons daar graag bij aan. Feit is dat een occasion van een zwarte auto bijzonder in trek is. Op de voet gevolgd door antraciet en zilvergrijs. 

Zoek zwarte occasions

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

Zwart straalt rust en klasse uit

Je zou het misschien niet denken, maar de kleur van de auto is in de meeste gevallen het belangrijkste twistpunt tussen partners die er samen in gaan rijden. Het geeft maar aan hoe verschillend wij denken over de favoriete kleur. Waar de een kiest voor een felle opvallende kleur, daar heeft de ander juist een sterke voorkeur voor een meer ingetogen kleurstelling die een bepaalde rust en klasse uitstraalt. Daarin opgesloten zit waarschijnlijk het antwoord op de vraag waarom een zwarte occasion zo populair is. Er kleven immers ook genoeg nadelen aan een donkergekleurde auto. Je ziet er werkelijk alles op. Als je de auto regelmatig door de wasstraat haalt zie je ook dat er zich al snel oppervlakkige krasjes verschijnen. Zeker goed zichtbaar als de zon er op schijnt. Maar blijkbaar wegen dat soort minpuntjes niet op tegen de grandeur van een occasion zwarte, antraciet of zilvergrijze auto.

De kleur moet bij het type auto passen

Als je gericht gaat zoeken naar een occasion die het beste bij jou past, dan leg je een soort van puzzel. Alle stukjes moeten in elkaar passen en het hele plaatje moet kloppen. Het visuele aspect, hoe ziet de auto er van binnen en van buiten uit, is een sterk bepalende factor. Het risico is dat er bij de keuze voor een bepaalde occasion meer op het uiterlijk dan op de technische en praktische onderdelen van het aankoopproces wordt gelet. De kleur van een auto kan in dat opzicht ook letterlijk verblindend werken.

Naast vlotte, trendy kleuren zijn er ook van die zogenoemde cliché kleurstellingen. Zo hoort een Ferrari vuurrood te zijn en een dikke zakelijke Mercedes zwart. Ouderen mensen rijden vanuit die gedachte automatisch in een saaie zilvergrijze middenklasser en giechelende jongedames onderscheiden zich op de weg met bijvoorbeeld een roze of knalgele Fiat 500, Renault Twingo of Citroën C1. Het is net zo cliché als de stelling dat achter het stuur van iedere supersnelle en sportieve VW Golf een jonge chauffeur met een petje zit. Over smaak valt niet te twisten, maar een kleur moet wel een beetje bij een bepaalde auto passen. Bij een nieuwe auto kies je jouw favoriete kleur en bij een occasion moet je daar soms iets langer naar zoeken. Gaspedaal.nl probeert jou te helpen bij het vinden van het perfecte plaatje.

Zwarte occasion is niet somber of saai

Welke kleur je ook kiest, de look & feel wordt bepaald door de totale aanblik. zwarte auto’s zijn bijvoorbeeld vaak voorzien van subtiele kleuraccenten in de handgrepen, buitenspiegels, stripings, dankdragers etc.  En ook lichtmetalen velgen, brede banden, gekleurde remklauwen, meegespoten bumpers, bullbars en grills dragen bij aan de gedroomde compositie. Hoe dan ook: kijk in het rond en kom tot de conclusie dat een occasion zwarte auto zeker niet somber en saai is. Degene die dat beweert kun je met recht een onvervalste zwartkijker noemen.

Zoek zwarte occasions

Andere kleuren:

Blauwe auto occasion
Groene auto occasion
Oranje auto occasion

Rode auto occasion
Roze auto occasion