Witte auto occasion kopen

Een witte auto als occasion is over het algemeen meer dan twintig procent goedkoper dan een vergelijkbare auto in een andere kleur. Neutrale kleuren zoals grijs en zwart zijn populairder en daarom zijn auto’s in die kleur ook duurder. Bijkomend voordeel van een witte auto is het feit dat ‘ie z’n waarde behoudt. Koop je dus een tweedehands witte auto, dan ben je goedkoper uit én je krijgt er bij inruil een fatsoenlijke prijs voor terug. Twee vliegen in één klap!

Zoek witte occasions

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Kleinere modellen zoals de Volkswagen Up! en Peugeot 107 zijn vaak uitgevoerd in wit. Dat geldt ook voor de vele bedrijfswagens op Gaspedaal.nl. Denk aan modellen zoals de Volkswagen Transporter, Peugeot Partner, Opel Vivaro en Renault Kangoo. Reden hiervoor is dat de signing die op deze bedrijfswagens wordt toegepast, er mooier uitziet met een witte achtergrond. Over smaak valt niet te twisten en dat geldt dus ook voor de kleur auto die jouw persoonlijke voorkeur heeft. De kleur moet ook een beetje bij een bepaald type auto passen. Het beste voorbeeld is misschien wel de Fiat 500. Dat kleine eigenwijze autootje zie je werkelijk in iedere kleur of zelfs met meerdere kleuren gecombineerd voorbij komen. Naast babyblauw of felroze kom je opmerkelijk veel van dat soort kleinere, sportief uitgevoerde types ook als wite auto tegen.

Wit is populair

De kleur van een auto is mode-gebonden. Waar het een paar jaar gelden erg lastig was om een witte occasion te verkopen, is het een tijdje later juist een heel gangbare kleur. De situatie kan over een paar jaar echter weer totaal anders zijn: het is maar net wat er op dat moment in de mode is. De kleur wit wordt door velen gezien als een kleur van onschuld en vrede. Een witte auto roept dan ook positieve associaties zoals zuiverheid, eenvoud, stilte en kalmte op. Als (toekomstig) bezitter van een witte auto mooi om in je achterhoofd te houden!

Hoe houd je een witte auto mooi?

Het voordeel van een witte auto is dat aanslag moeilijk te zien is. Dat is absoluut een voordeel, want wat je niet ziet, zit er niet. Het ene wit is het andere echter niet, want als je op Gaspedaal.nl zoekt naar een witte auto occasion, zie je auto’s die onderling nogal verschillen. Een metallic lak ziet er heel anders uit dan een matte versie. Qua onderhoud zijn er diverse waxes te koop, speciaal voor witte lak.

Een witte auto occasion is makkelijk te vinden

Grijs en zwart zijn populaire kleuren als het om auto’s gaat. Een witte auto valt daartussen lekker op. Op een overvol parkeerterrein hoef je dan ook niet zo heel lang naar jouw bolide te zoeken. In het midden van de grote grijze massa valt zo’n witte auto lekker op. Dat geldt overigens ook op Gaspedaal.nl. Via de handige zoekfilters op deze website is de auto die aan jouw wensen voldoet zo gevonden!

Zoek witte occasions

Andere kleuren:

Blauwe auto occasion
Groene auto occasion
Oranje auto occasion

Rode auto occasion
Roze auto occasion
Zwarte auto occasion