Vijfdeurs occasion: praktisch en mooi!

Een vijfdeurs occasion of hatchback is al jaren erg populair. Renault was wat dat betreft trendsetter. De Fransen hadden tussen 1965 en 1980 groot succes met de Renault 16. Een vijfdeurs occasion is voorzien van vier deuren en een kofferklep. Dit komt omdat de hatchback officieel geen echte kofferbak heeft. De achterklep wordt daarom voor het gemak ook als deur gezien. Op Gaspedaal.nl vind je een groot aanbod aan tweedehands auto’s met vijf deuren.

Vijfdeurs Occasions

 

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Tweedehands vijfdeurs auto

De populariteit van de vijfdeurs occasion zal te maken hebben met het feit dat 'ie zo lekker praktisch is. Door de vier portieren is het voor passagiers makkelijk om in en uit te stappen. De deuren van een vijfdeurs zijn korter en lichter dan die van een driedeurs. Uitstappen op een krappe parkeerplek is hierdoor een stuk eenvoudiger. Bagage zet je via de achterportieren makkelijk en snel op de achterbank. Wil je grotere dingen meenemen, dan klap je de achterbank neer en zet je je spullen via de achterklep in de auto. De nieuwprijs van een vijfdeurs auto, vergeleken met een driedeurs, is zo’n 500 tot 1.000 euro hoger. Maar voor dat bedrag kun je wel genieten van een boel praktische voordelen. Sommigen vinden een driedeurs auto aantrekkelijk. Een driedeurs auto is optisch langer en ziet er daardoor wat sportiever uit. Een hatchback heeft kortere de uren waardoor de optische lijn onderbroken wordt. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Op Gaspedaal.nl zien we dat modellen zoals de Kia PicantoOpel Karl, Honda Jazz, Hyundai i10, Skoda Octavia en Peugeot 30 erg populair zijn. Deze hatchbacks laten zien dat praktisch en mooi prima samen kunnen gaan.

Vijfdeurs occasion: klein of groot?

Een kleine auto is licht in gewicht en gebruikt daardoor over het algemeen minder brandstof. Vaak is zo’n auto voorzien van een 1.0 of 1.2 liter motor. De kosten voor wegenbelasting en de verzekering van een kleine auto is stukken lager dan die van een grote. Dat geldt ook voor het onderhoud. In een kleinere auto kan je natuurlijk wel minder mensen meenemen. Toch biedt een vijfdeurs occasion zoals de Toyota Yaris, Citroen C1 of Fiat Panda prima plek aan vier passagiers. Ook als die volwassen zijn! Heb je parkeerplek voor een grotere bolide? Zoek dan op Gaspedaal.nl eens naar een tweedehands vijfdeurs Volvo XC40, Audi Q3 of Mazda 5. Ben je eruit wat het gaat worden? Een tweedehands cabrio of reikt je budget niet verder dan een bescheiden hatchback van tien jaar oud? Zet voor jezelf op een rijtje waar jouw ideale occasion aan moet voldoen. De zoekmogelijkheden op Gaspedaal.nl helpen je om de juiste keuze te maken. Succes!

 

Tweedehands vijfdeurs auto