rode auto occasion kopen

Eigenlijk zijn we maar een saai volkje als je het Nederlandse wagenpark bekijkt. Kleuren als grijs, zwart en antraciet voeren de boventoon als je de auto’s om je heen bekijkt. Terwijl uit onderzoek juist blijkt dat auto’s van die populaire kleuren sneller in waarde dalen dan auto’s met een onderscheidende kleur. Bovendien is een auto met een uitgesproken felle kleur ook nog eens extra veilig. Je valt dan immers veel meer op voor andere weggebruikers. Kortom, redenen genoeg om kleur te bekennen en bijvoorbeeld te kiezen voor een rode auto occasion.

Rode auto zoeken

Rode auto occasions

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Code Rood

De kleur rood wordt door velen geassocieerd met sportief, snel, agressief, uitdagend en opvallend. Wellicht komt dat beeld voort uit het idee dat de meeste Ferrari’s een felrode kleur hebben. Maar als je weet dat Enzo Ferrari zijn sportieve bolides van origine in de gele kleur van zijn geboorteplaats Modena uitvoerde, dan gaat dat niet op. Elk eerste exemplaar van een nieuw type Ferrari wordt tot op de dag van vandaag nog steeds in dat geel uitgevoerd. Het ‘rossa corsa’ spreekt bij het grote publiek echter veel meer tot de verbeelding. Italiaans temperament gekoppeld aan een stijlvolle uitstraling, dat doet de harten van sportieve rijders sneller kloppen.

Kleurverschil en smaakverschil

Waar auto’s in kleuren als zilvergrijs en antraciet zwart als zoete broodjes uit de showrooms rollen, daar staat de verkoop van auto’s in fellere kleuren al jarenlang onder druk. Opvallend daarbij is dat voor bedrijfswagens de kleur wit verreweg het meest populair is. Wit is in dat segment vaak de standaardkleur en dus het meest voordelig. Bovendien steekt de autoreclame mooi af op zo’n spierwitte ondergrond. Over smaak valt niet te twisten en dat geldt dus ook voor de kleur auto die jouw persoonlijke voorkeur heeft. De kleur moet eigenlijk ook een beetje bij een bepaald type auto passen. Het beste voorbeeld is misschien wel de Fiat 500. Dat kleine eigenwijze autootje zie je werkelijk in iedere kleur of zelfs met meerdere kleuren gecombineerd voorbij komen. Naast babyblauw of fel roze kom je opmerkelijk veel van dat soort kleinere, sportief uitgevoerde types ook als occasion rode auto's tegen.

Hoe houd je een occasion rode auto mooi?

Een bekende reclameslogan is: ‘Wat zwart is moet zwart blijven’. Van de kleur rood is bekend dat er met name op liggende vlakken, zoals de motorkap en het dak van de auto, verkleuring optreedt. Er zit weinig pigment in de kleurrood en dat maakt de kleur kwetsbaar voor weersinvloeden. Met de moderne autolakken is dat probleem grotendeels opgelost, al is het wel aan te bevelen om een rode auto met regelmaat in de wax te zetten. Dat zorgt voor een extra beschermlaag. Het ene rood is het andere niet, want zoek je via Gaspedaal.nl op occasion rode auto dan krijg je auto’s te zien die qua kleur erg van elkaar verschillend. Metallic-kleuren voeren in zijn algemeenheid de boventoon. Die geven elke auto toch net iets meer uitstraling dan gewoon rood, wit of blauw. Welke kleur jouw voorkeur ook heeft, Gaspedaal zet alle seinen op groen.

de mooiste rode occasions.

Rode auto zoeken

Andere kleuren:

Blauwe auto occasion
Groene auto occasion

Roze auto occasion
Witte auto occasion