Groene auto occasion kopen

Je moet haast wel onder een steen leven om niets mee te krijgen van de hele hype rondom klimaatdoelstellingen. De zogenoemde ‘klimaatdrammers’ hebben het daarbij nadrukkelijk op het autorijden gemunt. Althans op milieuvervuilende auto’s. Vanuit dat licht bezien ben je natuurlijk helemaal hip als je letterlijk en/of figuurlijk in een occasion groene auto rondrijdt.  

Zoek groene occasions

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Occasion groene auto straalt kracht uit 

Een groene auto straalt een bepaalde kracht uit. Uit onderzoek blijkt dat dat beeld niet op de laatste plaats te danken is aan de traditionele legergroene kleur van legervoertuigen. Nu kun je de ene kleur groen natuurlijk niet klakkeloos met de andere vergelijken. Ook is het wel even wat anders of je met zo’n legergroene jeep of een trendy metallic groene Ford Ka over de weg toert. Met andere woorden; een kleur zegt niet zoveel. Het gaat bij het vinden van een goede occasion veel meer om wat voor auto je zoekt en binnen wat voor budget. Die puzzel leggen is zeker met een beperkt budget en concreet wensenpakket al lastig genoeg. Dat je beoogde aankoop toevallig ook nog die blitse groene kleur heeft die jij zoekt, moet je meer zien als een bonus. De algehele technische staat is veel belangrijker.  

Camouflagegedrag  

Een tweede fabeltje dat door onderzoekers wordt ontkracht is de aanname dat je in een occasion groene auto als het ware opgaat in de natuur. Je zou met een occasion groene auto veel minder opvallen in het verkeer en dus ook bij verkeerscontroles en flitspalen. Nee dus. Voor camouflagegedrag is in het huidige drukke verkeer sowieso geen ruimte. Laat staan dat de kleur van je auto van invloed zou zijn op de kans dat je een bekeuring krijgt voor het overtreden van de wet. Het is met het kiezen van een kleur eigenlijk niet anders dan met het kiezen van een bepaald merk en type occasion. Sommigen zijn merkvast en zweren bij bijvoorbeeld Renault, Dasia, Kia, Hyundai, BMW of Alfa Romeo. De kleur is bij de keuze meestal vooral bij aankoop van een nieuwe auto belangrijk. Bij aanschaf van een tweedehands auto ligt dat anders. Uitzondering op die regel is de aanschaf van een occasion Ferrari. Want zo’n exclusieve bolide hoort voor de echte liefhebbers tocht echt wel vuurrood te zijn.  

Groen imago 

Over smaak valt niet te twisten. Maar voor iedere autoliefhebber die in het kader van het terugdringen van de CO2-uitstoot een signaal af wil geven, is de keuze van een occasion groene auto natuurlijk wel een duidelijk statement. Als er in die groene auto natuurlijk geen oude dieselmotor ligt. Dat zou immers heel je groene imago naar beneden halen. Groen is pas echt groen als je occasion groene auto een hybride of volledig elektrische aandrijving heeft. Maar kom je via Gaspedaal.nl uit bij een puntgave en milieuvriendelijke occasion die toevallig niet groen van kleur is, dan zal daar niemand moeilijk over doen hoor. Het echte groene hart zit immers onder de motorkap en niet als laklaag op de buitenkant. Je bent in alle opzichten pas echt een ‘groentje’ als je je dat door anderen wijs laat maken. 

Zoek groene occasions

Andere kleuren:

Blauwe auto occasion
Oranje auto occasion

Roze auto occasion
Witte auto occasion
Zwarte auto occasion