Blauwe auto occasion kopen

Aan de kleur blauw worden een hele reeks positieve eigenschappen toegeschreven. Blauw: de kleur van rust en vrede en de lucht en de zee. Ook termen als vertrouwen, duidelijke communicatie en betrouwbaarheid worden met de kleur geassocieerd. Zomaar wat redenen om te kiezen voor een occasion van een blauwe auto. Als je gaat zoeken op Gaspedaal.nl zul je merken dat veel automobilisten toch wel de voorkeur geven aan een auto in zo’n ‘betrouwbare’ kleur.

Zoek blauwe occasions

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Van de ruim 8 miljoen auto’s in Nederland staat de kleur blauw op positie 3 qua autokleuren. Alleen grijs en zwart zijn populairder. Leaseauto’s zijn vaak uitgevoerd in blauw. Blauw komt immers betrouwbaar over en dat wil je natuurlijk als je zakendoet met je klanten. Over smaak valt niet te twisten en dat geldt dus ook voor de kleur auto die jouw persoonlijke voorkeur heeft. De kleur moet eigenlijk ook een beetje bij een bepaald type auto passen. De auto’s van degelijke, Duitse automerken zoals Mercedes, BMW en Audi zijn opvallend vaak voorzien van een blauwe kleur. Bij Aziatische merken zoals Kia, Hyundai, Mitsubishi en Toyota is meer er een voorkeur voor lichtere kleuren zoals grijs en wit.

Blauw is populair

De kleur van een auto is mode-gebonden. Blauw gaat echter toch al heel wat jaren mee. Het is een neutrale kleur die eigenlijk op elk automodel goed uit de verf komt. De laatste jaren wordt er flink geëxperimenteerd met kleuren. Het kan zomaar voorkomen dat er binnenkort een blauwe auto occasion bij jouw voor de deur staat in een kekke tint zoals ‘Ocean blue’, ‘Pure blue’ of ‘UltramaFrine’.

Blauwe diesel rukt op

Bij steeds meer tankstations in Nederland is het mogelijk om blauwe diesel te tanken. Deze brandstof is inderdaad blauw en ontleent zijn naam aan Hydrotreated Vegetable Oil (HVO). Blauwe diesel wordt gemaakt van hernieuwbare en duurzame grondstoffen, zoals plantaardige afvalolie. Welke blauwe occasion kies jij: één op diesel of toch een meer milieuvriendelijk exemplaar, zoals een benzineauto of één op elektriciteit?

Een blauwe auto is makkelijk te vinden

Grijs en zwart zijn populaire kleuren als het om auto’s gaat. Ook blauw doet het erg goed. Als je op Gaspedaal.nl zoekt naar een occasion blauwe auto is het dan ook niet zo moeilijk om een blauwe auto te vinden die bij jouw wensen past. De keuze is wat dat betreft reuze!

Zoek blauwe occasions

Andere kleuren:

Blauwe auto occasion
Roze auto occasion
Witte auto occasion
Zwarte auto occasion