Top 5 meest zuinige benzineauto’s

5 juni 2019


 

Sinds 1974 is 5 juni door de Verenigde Naties bestempeld als Wereldmilieudag. Een initiatief om mensen stil te laten staan bij hoe we om gaan met het milieu. Dit leek ons een goed moment om stil te staan bij auto’s die zuinig rijden. De grootste verbruikssite van Europa, Spritmonitor.de, heeft gemiddelden van het daadwerkelijke gebruik van auto’s bijgehouden. Deze data hebben wij gebruikt om een top 5 samen te stellen van de meest zuinige benzineauto’s (inclusief hybrides) die verkrijgbaar zijn op Gaspedaal.nl.

5 - Nissan Pixo

Nissan Pixo

Deze compacte hatchback bestaat deze maand alweer 10 jaar. De kleine Pixo weegt 830 kilo en verbruikt gemiddeld 5,4 liter per 100 km. Met een CO2 uitstoot van enkel 99 gram per km hoeft de eigenaar van een Pixo ook geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Eind 2013 stopte Nissan met de productie van de Pixo maar op Gaspedaal.nl zijn er nog veel te vinden!

Zoek naar Nissan Pixo's

 

4 - Toyota Corolla Hybrid

toyota_corolla_hybrid_sedan_7_019201f70a80071e-1024x694

De naam Toyota Corolla gaat al terug tot de eerste Corolla’s van de band rolden in 1966. Er zijn sindsdien behoorlijk wat modellen verkocht; meer dan 40 miljoen. Dit betekent dat er meer auto’s met de typenaam Corolla rondrijden dan enig ander type, van welk merk dan ook. De laatste generatie (de twaalfde) is sinds maart dit jaar te verkrijgen. De nieuwe generatie komt uit op een gemiddeld gebruik van 4,9 liter per 100 km.

Zoek naar Corolla Hybrids

 

3 - Toyota Yaris Hybrid

autovisie-toyota-yaris-hybrid-1024x687

De Yaris is de 2e Toyota in dit lijstje. Deze gaat ondertussen ook alweer 20 jaar mee en won gedurende die tijd veel internationale prijzen, waaronder auto van het jaar in 2000. In 2012 kwam er gedurende de 3e generatie ook een 1,5-liter hybride-uitvoering op de markt. Deze Yaris Hybride rijdt gemiddeld 4,8 liter per 100 km en is hiermee de meest zuinige Toyota van dit lijstje.

Zoek naar Yaris Hybrids

 

2 - Hyundai Ioniq

Hyundai-Ioniq-side-1024x683

Hyundai is het eerst merk in dit lijstje dat niet uit Japan komt. Namelijk Zuid-Korea. De Hyundai Ioniq staat vooral bekend om de elektrische types. Maar er bestaat ook een Hybrid model die een Lithium-ion-polymeer-accu van 1,56 kWh combineert met een 1,6-liter benzinemotor. Met een gemiddeld verbruik van 4,8 liter per 100 km deelt de Ioniq deze positie eigenlijk met de Yaris.

Zoek naar Ioniq's

 

1 - Suzuki Celerio

Suzuki Celerio

Voor de nummer 1 reizen we weer terug naar het land van de rijzende zon, waarmee Japan bewijst dat ze toch de meest zuinige auto’s maken. De Suzuki Celerio is de opvolger van de Alto en nu zo’n 5 jaar verkrijgbaar. Met een gemiddeld verbruik van 4,7 liter is dit de zuinigste benzineauto die je kan vinden op Gaspedaal.nl.

Zoek naar Celerio's

Terug naar toplijsten