grijze amerikaanse hybride helikoptertrekker

Op Gaspedaal.nl vind je alle occasions. Of je nou op zoek bent naar een snelle circuitracer of een economische supermini, een zwevende kilometervreter of een strakke bochtenverslinder, Gaspedaal vindt ze allemaal! 

Ken jij al onze auto’s? Ontdek het door mee te doen aan onze raadsels – zoals deze. Weet jij het antwoord?

Antwoord: Cadillac Escalade 6.0 V8 Hybrid Sport Luxury

Deze mastodont is voor de meeste Nederlandse weggetjes en straatjes niet de meest handige keus. Moet je echter ineens een helikopter als de Eurocopter EC-135 vervoeren, dan ben je toch blij dat je een Cadillac Escalade 6.0 V8 Hybrid Sport Luxury hebt. Die trekt ‘m namelijk met gemak.

cadillac-escalade-6-0-v8-hybrid-sport-luxury-6-0-v8-hybrid-sport-luxury

Liever een huis trekken?

De ruim twee ton die de hybride Escalade mag trekken, is serieus veel voor een auto met (deels) elektrische aandrijving. Mocht je toch snakken naar meer sleurkracht, kijk dan eens naar z’n benzinebroertje. Die kan een klein huis trekken – een Aurora Company Sunshine Basic tiny house, om precies te zijn. Dit handige, compacte huis weegt namelijk 3.100 kilogram. Laat dat nou exact het maximale trekgewicht van de Cadillac Escalade 6.2 V8 zijn.

Rappersauto

Veel autoliefhebbers (en muziekliefhebbers) zullen de Cadillac Escalade vooral associëren met rappers. De gemiddelde hiphopvideo kan niet zonder grote, luxe auto’s. Een oer-Amerikaanse Cadillac is hier dus de ideale kandidaat voor. Sterker nog, volgens onderzoek uit begin 2018 werd de SUV niet minder dan 178 keer in rapnummers genoemd. 

cadillac escalade hybrid

“Polo van de VS”?

Stellen dat de Cadillac Escalade in zijn thuisland net zo populair is als de VW Polo in ons land, is misschien wat overdreven. Toch mag je met in totaal ruim 860.000 verkochte exemplaren best van een verkoopsucces spreken. Zeker voor een luxueuze SUV. Het helpt voor de grote Caddy dat autorijden in de VS nu eenmaal een flink stuk goedkoper is.

Onbemind in Nederland

ZIjn enorme formaat, gewicht (hallo, wegenbelasting!) en verbruik (ondanks hybridetechniek 1 op 9) maken de Escalade geen succesnummer in ons land. Het aantal nieuw verkochte Escalades blijft in Nederland steken op 51. De matige populariteit heeft ook zo zijn voordelen, want daardoor zijn deze reuzen tweedehands een stuk voordeliger. Echte koopjes zullen ze, zeker in het gebruik, echter nooit worden.

Cadillac Escalade Hybrid 2

Wat staat er op Gaspedaal.nl?

Er staan nog aardig wat Escalades op Gaspedaal.nl als je bedenkt hoeveel er nieuw verkocht zijn. Een groot deel is echter via de import als occasion ons land binnengekomen. Slechts één van deze Escalades is een hybride en ook deze is (in 2015, op 5-jarige leeftijd) geïmporteerd. Hier vind je deze Cadillac Escalade hybride op Gaspedaal.nl.